3. utrka kupa RH i dragon boat utrka građana

U subotu 04. srpnja na našem prekrasnom jezeru Petnja održana je 3. utrka kupa Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za mlađe uzrasne kategorije. Ukupno je veslano 24 utrke, a u sklopu kajakaških utrka održane treću godinu zaredom i utrke građana u Dragon boat čamcima; ukupno 12 utrka u kojima su naši građani uživali. Nastupilo je 8 klubova iz Hrvatske (Olimpika, Marsonia, Oriolik, Kupa, Belišće, Mračaj, Rab i Hrvatska Kostajnica), a ukupan broj sudionika u kajaku i kanuu, te u Dragon boatu je bio preko 500 natjecatelja, a možemo reći da je tokom natjecanja bilo i do 1000 posjetitelja. Organizator ove sportske manifestacije bio je kajk kanu klub Olimpik iz Slavonskog Broda uz potporu Hrvatskog kajakaškog saveza.

19441792826_0899baa39c_o
Naši sportaši ostvarili su sljedeće rezultate: u kategoriji dječaka škole kajaka Luka Lipovac osvojio je 1. mjesto, Patrik Aračić 7. mjesto, dok je u djevojčicama Ivona Čubrilo osvojila 2. mjesto, Antonela Orkić 4. mjesto, a naša najmlađa kajakašica Barbara Galetović 8. mjesto. Za mlađe kadete Mihael Galetović osvaja 2. mjesto, Gabrijel Jelinić 15. mjesto, dok u dvosjedu zajedno osvajaju 3. mjesto. U kadetima Monika Pleša osvaja 1. mjesto, Ivan Pleša 8. mjesto, David Aračić 9. mjesto, Mihovil Janković 4. mjesto u jednokleku, te u dvokleku s Ivanom Plešom osvaja 2. mjesto. U dvosjedu David Aračić i Ivan Pleša osvajaju 3. mjesto, a Marin Jelinić i Stjepan Novotni 4. mjesto. Za mlađe juniore Alen Nezić i Alen Durak osvajaju po 3 zlata kao najuspješniji na ovom kupu. Alen Nezić bio je 1. na 1000m, Alen Durak na 200m dok su u dvosjedu na 1000 i 200m također osvojili 1. mjesto, a Ivan Đaković i Miroslav Došlić bili su 3. u obje dionice. Sara Čubrilo osvojila je dva 2. mjesta na 1000 i 200m, dok je Ivan Đaković na 200m zauzeo 3. mjesto.

18844062064_a213991884_o
Posebna zahvala ide roditeljima, prijateljima kluba, donatorima i sponzorima bez kojih ova organizacija ne bi bila moguća a to su: HRVATSKI KAJAKAŠKI SAVEZ predsjednik gospodin Marko Čurković, OPĆINA SIBINJ I NAČELNIK gospodin Josip Pavić, GRADU SLAVONSKOM BRODU gosp. Mirko Duspara, ŽUPANIJI BRODSKO POSAVSKOJ gosp. Danijel Marušić, ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA SLAVONSKOG BRODA, ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA I SAVEZA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE, TURISTIČKA ZAJEDNICA Brodsko posavske županije gospodin PERO HULJIĆ, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA – gđa.BILJANA LONČARIĆ, ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE, HRVATSKE VODE -gosp.Davorin PIHA, BRODSKA POSAVINA -gosp.Pero Ćosić, KLUBU PODVODNIH AKTIVNOSTI MARSONIA, ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ BPŽ, LOVAČKA UDRUGA -DILJ-PODCRKAVLJE, LOVAČKA UDRUGA-BRODSKI VAROŠ, LIJEČNIČKA EKIPA-BORIS HREČKOVSKI, ALLIANZ OSIGURANJE, CROATIA OSIGURANJE, AUTO KUĆA NOVAKOVIĆ-HYUNDA I MITSUBISHI VOZILA, AUTOSALON LAKI, AUTO KUĆA WILL-OPEL, TEP Đ.Đ., CESTAR d.o.o., MESNICE JAGODANOVIĆ, MESNICA BEBRINKA, PIZZERIJA UNO, PEKARNICA MRVICA, SUPERNOVA SLAVONSKI BROD, AUTO LIMARIJA I LAKIRNICA MARIJIĆ, ALEPH TAU SECURITY, CAFFE BAR EVERGREEN i gospodin Mladen Kožul, VENUS d.o.o, RAUMBERGER, OPTIKA WACHLER, DINOCOPY, ZLATARNA I SREBRNARNICA LUKA – Willy Mućaj, FITNESS KLUB Marsonia Gym i gospodin Mladen Filipović, TISKARA Best, te FOTO KLUBU KADAR, te ZAGREBAČKOM KAJAKAŠKOM SAVEZU i  gosp. Tomislavu Crnkoviću i klubu “Matija Ljubek”. SVIM MEDIJIMA: RADIO SLAVONIJA, SOUNDSET RADIO BROD, SLAVONSKO BRODSKA TELEVIZIJA, HRT, POSAVSKA HRVATSKA, VEČERNJI LIST, BRODPORTAL, SBPLUS PORTAL, EBROD PORTAL, 035 PORTAL, BRODSKI VJESNIK, RADIO 92, GLAS SLAVONIJE, NAJSPORT PORTAL.

Uz kup je održana i atraktivna utrka amatera u dragon boat čamcima na 500m koja je privukla 8 ekipa s ukupno oko 200 natjecatelja. Izveslavali su se dueli na ispadanje, a u polufinalu su se sastali najbolji iz 4 četvrtfinalne grupe. Cilj utrke je prvenstveno bio zabava i druženje, a zanimljiv sistem natjecanja je potaknuo sve sudionike na bespoštednu sportsku borbu i upotpunio dnevni program na Petnji. Budući da se većina sudionika i ove godine prvi puta u životu susrela sa čamcima i veslima, ekipe su iz utrke u utrku napredovale. Imali smo tu nekoliko prošlogodišnjih ekipa koji su ponovo iskušali svoju snagu, pa su se tako po treći puta u finalu ponovo našle ekipe Kirurgija & Interventna policija, te osječki Stršljenovi. Nakon 2 godine dominacije ekipe Kirurgije i interventne policije, ovoga puta pobjedu i 1. mjesto osvojila je ekipa Stršljenovi iz Osijeka, 2. mjesto pripalo je ekipi Kirurgija i interventna policija, dok je 3. mjesto osvojila ekipa Obrnička i prijatelji kojima je ovo bio prvi nastup.

KKK Olimpik svima ovim putem svima čestita i zahvaljuje se što su prepoznali naš trud da svima omogućimo zabavu, druženje i bavljenje sportom.

Pobjednička ekipa Stršljenovi Osijek

Pobjednička ekipa Stršljenovi Osijek

kkko

Rezultate 3. utrke kupa RH u kajaku i kanuu možete preuzeti klikom ovdje, a rezultate natjecanja u dragon boatu klikom ovdje.kkko

Fotografije možete pogledati OVDJE

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s