Slavonski Brod domaćin hrvatskog prvenstva u kajak kanu ergometru

160204141027765
Prvenstvo će biti upriličeno u Sportskoj dvorani “Vijuš” 13. ožujka ove godine, a bit će otvorenog tipa što znači da će pozvani biti i klubovi iz drugih država. Ergometre će osigurati Austrijska firma Weba sport. Natjecatelji se natječu na osam međusobno povezanih trenažera koji su priključeni na računalo te putem projektora na video zidu zainteresirani mogu pratiti utrke, koje su izuzetno zanimljive i atraktivne te podsjećaju na video igrice.

SLAVONSKI BROD – Domaćin prvog povijesnog Otvorenog prvenstva Hrvatske u kajak i kanu ergometru bit će Slavonski Brod. Šaljemo Vam lijepe sportske vijesti, naime kajak kanu klub “Olimpik” dobio je organizaciju prvog i povijesnog Otvorenog prvenstva Republike Hrvatske u kajak i kanu ergometru (trenažer ili sprava za veslanje).

Obzirom da ovakvo natjecanje nikada u povijesti nije održavano u Hrvatskoj, izuzetno smo ponosni što će upravo Slavonski Brod biti prvi domaćin, a kajak kanu klub “Olimpik” organizator uz podršku Hrvatskog kajakaškog saveza.

Natjecanje u ergometrima (trenažer ili sprava za veslanje) u većini drugih zemalja uobičajno je već dugi niz godina. Kako ovakvo natjecanje u Hrvatskoj nije do sad održano vodstvo našeg kluba te trener mlađih uzrasta, ujedno i sportaš, Marko Lipovac, došli su na ideju kako bi organizacija ovakvog natjecanja dala mogućnost kajakašima i kanuistima da prije početka sezone provjere svoje kvalitete, odnosno rad u pripremnom dijelu godine. Ujedno takav događaj podigao bi razinu sportskih događaja u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.

Prvenstvo će biti upriličeno u Sportskoj dvorani “Vijuš” 13. ožujka ove godine, a bit će otvorenog tipa što znači da će pozvani biti i klubovi iz drugih država. Ergometre će osigurati Austrijska firma Weba sport.

Natjecatelji se natječu na osam međusobno povezanih trenažera koji su priključeni na računalo te putem projektora na video zidu zainteresirani mogu pratiti utrke, koje su izuzetno zanimljive i atraktivne te podsjećaju na video igrice. Naime na video zidu su virtualni čamci, koji se kreću ovisno o brzini veslanja sportaša u pojedinom čamcu. Utrke će biti na 1000 i 200 metara za muškarce (kajak i kanu), a na 500 i 200 metara za žene. Natjecati će se u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Na natjecanju bi trebali sudjelovati i kajakaši iz Olimpika i Marsonie iz Slavonskog Broda te Oriolika iz Slavonskog Kobaša, ali i europski prvak Antun Novaković.

Kako natjecanje izgleda možete pogledati i u video prilogu u kojem donosimo Prvenstvo Danske u kajak ergometru – sprint utrka.

https://www.youtube.com/watch?v=Mb_l5HGwqVA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s