Antun Novaković

Datum rođenja: 26.05.1997.

Visina: 188 cm

Težina: 84 kg

Srednja škola: Gimnazija “Matija Mesić”

Disciplina: Kajak jednosjed K1 1000m

E-mail: antun.nov@hotmail.com

Kajakom se počeo baviti 2007. godine kad je prvi puta, sa splava na Savi, vidio kajakaše kako treniraju svaki dan i od tada je kajak jedan veliki dio u njegovom životu. U kajak kanu klubu Marsonija počinje kao mlađi kadet gdje ostvaruje odlične rezultate i pokazuje potencijal za daljnji rad i velike uspjehe. Prvo natjecanje na kojem je nastupio bilo je na regati u Sisku gdje je zauzeo 2. mjesto iz klupskog kolege. Kako su rezultati dolazili sami od sebe, tako je došao i poziv u reprezentaciju za mlađe dobne kategorije gdje ostvaruje odlične rezultate na međunarodnim regatama u Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj.

Najdraža disciplina mu je kajak jednosjed 1000m, jer kako i sam kaže u jednosjedu ovisiš sam o sebi i svojim vlastitim mogućnostima, kako fizički tako i psihički.

Najvažnije rezultate ostvario je 2012. godine gdje je osvojio 1. mjesto K2 500m u Brandenburgu, 4. mjesto K2 500m na Olimpijskim nadama u Szegedu u Mađarskoj, te tri prva mjesta na prvenstvu Hrvatske. Svoje slobodno vrijeme koristi za druženje s prijateljima, na internetu te pomaže ocu u obiteljskom poslu.

U 2013. godine peterostruki je prvak Hrvatske u kategoriji mlađih juniora i juniora. Na Europskom prvenstvu za juniore u poljskom Poznanu zajedno s partnerom Jakovom Radoševićem osvaja odlično 9. mjesto u A-finalu dvosjeda na 1000m. Također na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kanadi osvajaju sveukupno 13. mjesto na 1000m, te 15. mjesto na 500m u svijetu. U rujnu 2013. na Olimpijskim nadama u Račicama u Češkoj osvaja naslov dvostrukog svjetskog prvaka u kategoriji do 16 godina u disciplini jednosjeda na 1000m i 500m.

Ciljevi za 2014. godinu su Europsko juniorsko prvenstvo u Francuskoj (Mantes-En-Yvelines), Svjetsko juniorsko prvenstvo u Mađarskoj (Szeged), te Olimpijske nade u Slovačkoj (Piestany).

6 thoughts on “Antun Novaković

  1. Pingback: Kajak kanu klub Olimpik

  2. Pingback: Bezdan 2013 | Kajak kanu klub Olimpik

  3. Pingback: Zlato iz Bezdana! | Kajak kanu klub Olimpik

  4. Hope you enjoyed your visit and stay in Welland,Ontario Canada. I do hope that you arrived home with good memories Maybe one day you will return to canada.
    ( Who lost their passport? I got word at the Canoe/kayak Venue I do hope that it was found
    Ann Simunic

  5. Pingback: Vrhunac priprema za Olimpijske nade | Kajak kanu klub Olimpik

  6. Pingback: Trening s najboljima | Originalni Digitalni

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s