Marko Lipovac

Datum rođenja: 13.11.1986.

Visina: 184 cm

Težina: 85 kg

Škola: Završio srednju kemijsku školu, smjer prehrambeni tehničar

Disciplina: Kajak jednosjed K1 1000m

E-mail: markolipovac@net.hr

Kajakom se počeo baviti 1999. godine zajedno s bratom Ivanom, a s obzirom na to da je otac Miroslav više od 30 godina bio kajakaš bilo je i logično. Karijeru je započeo 1999. godine u Kajak kanu klubu Marsonia gdje je nastupao sve do 2011. godine, 2012. godinu je proveo u Kajak kanu klubu Oriolik iz Slavonskog Kobaša, a 2013. Kajak kanu klub Olimpik je treći klub u njegovoj karijeri. Najdraža disciplina mu je kajak jednosjed na 1000m.

Najzapaženiji rezultati: 27 puta prvak države, jednom prvak kupa RH, jedan naslov najuspješnijeg juniora lige, 276 medalja u dosadašnjoj karijeri, pet godina u nizu prvak države u disciplini K1 1000m. Na međunarodnoj sceni odnosno u dresu reprezentacije Hrvatske nastupa već punih devet godina, a najzapaženiji rezultati mu je osmo mjesto u A-finalu na Svjetskom studenstskom prvenstvu u Beogradu (Srbija) 2008. godinem, zatim 12. mjesto u A-finalu na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2012. godine, više od deset plasmana u B-finale na europskim prvenstvima, te šesto mjesto u B-finalu na Svjetskom kupu u Račicama (Češka).

U 2013. godini po šesti puta je obranio naslov prvaka Hrvatske u disciplini jednosjeda na 1000m, također osvaja prva mjesta u dvosjedu na 200m s Tomislavom Lazarićem, te na 500m s Marinom Lipovcem. Valja i istaknuti naslova prvaka Hrvatske u maratonu u disciplini dvosjeda na 20km s partnerom Marinom Lipovcem. Upisao je i nastup na Svjetskom kupu u Szegedu gdje je u C-finalu na 500m osvojio 8. mjesto.

Ciljevi za 2014. godinu su mu obrana naslova prvaka države iz 2013. godine, te nastupi na tri Svjetska kupa, Europskom prvenstvu u Njemačkoj (Brandenburg) i Svjetskom prvenstvu u Rusiji (Moskva).

4 thoughts on “Marko Lipovac

  1. Pingback: Kajak kanu klub Olimpik

  2. Pingback: Zlato iz Bezdana! | Kajak kanu klub Olimpik

  3. Pingback: Još jedna nagrada Marku Lipovcu | Kajak kanu klub Olimpik

  4. Pingback: Izvješe o održanom Kupu RH i dragon boatu na Petnji | Kajak kanu klub Olimpik

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s